Pro správný chod našich stránek a vaše pohodlí při jejich návštěvě, potřebujeme váš souhlas se zpracováním cookies.
Čaje Hyleys
Firma Regency Teas byla na Srí lance založena v roce 1997. Vyváží širokou škálu čajů pod značkou "HYLEYS" do 26 zemí po celém světě. Největší oblibě se čaje Hyleys těší v severní Americe a východní Evropě.
Největší důraz je kladen na 100% použití přírodních ingrediencí. Čaje pocházejí z nejkvalitnějších plantáží v horské části střední Srí Lanky. Firma používá nejmodernější balící stroje a kvalifikovanou pracovní sílu. Čaje jsou baleny za nejpřísnějších hygienický podmínek. Celý proces výroby byl certifikován HACCP Srí Lanským normalizačním institutem.
Společnost denně vyrobí 2,75 milionu čajových sáčků. V současnosti je firma Regency Teas pátý největší vývozce čajů na Srí Lance. Degustátoři denně ochutnají více než 500 šálků, aby vybrali ty nejlepší druhy a směsi čajů.
Výroba čaje:
Sběr čajových lístku se provádí pouze ručně. Trhání lístků probíhá každých 7 až 10 dní.
Čajové lístky se rozprostřou na speciálních roštech. Foukáním teplého vzduch dochází k odstranění přebytečné vlhkosti. Lístky jsou pravidelně prohrabávány. Tento proces trvá od 6 do 20 hodin.
Rolováním čajových lístků dochází k narušení buněčné struktury a dochází k uvolnění silic a enzymů, což má hlavní vliv na výslednou chuť a vůni čaje.
Fermetace - neboli oxidace čajových lístků. Toto je základní proces při výrobě černého čaje (pro výrobě zelené čaje se farmatace neprovádí). Čajové lístky jsou rozprostřeny na speciálních stolech a vlivem vháněného teplého vzduchu dochází k reakci s kyslíkem. Fermetace trvá od 20 minit do 3 hodin.
Sušení odstraní přebytečnou vlhkost až na 2%. Doba a teplota sušení je závislá na třídě druhu čaje. Čajové lístky se suší dvakrát. Optimální teplota pro první sušení černého čaje je 90-95 ° C, pro druhé sušení je 82-87 ° C. Následně dochází k třídění podle velikosti čajových lístků.
Balení čajů probíha za přísných hygienický podmínek.